NEWFOTOGRAFIE 20190705 005 - Veritas Advies
blog vergoeding telefoon 1024x674 1 - Veritas Advies

Krijg ik een vergoeding als ik geen telefoon en/of internet heb?

Bijna de hele jongere generatie van nu is verslaafd aan internet, smartphones en sociale media. Dit wordt des te meer duidelijk wanneer je (tijdelijk) geen internet verbinding hebt. Voor tv kijken geldt vrijwel hetzelfde.

Een uurtje geen tv kunnen kijken of je socials checken is vervelend, maar dat kom je nog wel door. Wat nou als het langer duurt en je één of meerdere dagen geen verbinding met de buitenwereld kunt maken? Veel ondernemers werken digitaal en lopen dan wellicht inkomsten mis.

Is er dan mogelijkheid tot een vergoeding?

Oorzaak van de storing
De oorzaak van de storing is doorslaggevend of je wel of niet een vergoeding krijgt. Is bijvoorbeeld je apparaat kapot? Dan heb je geen recht op een compensatiebedrag. Echter is het wel verstandig dan contact op te nemen met de provider of winkel waar je het product hebt gekocht. Is er een storing in de wijk, dan is dit wel weer het geval.

Recht op compensatie?
Wanneer een storing langer dan 12 uur duurt, heb je recht op compensatie. Dit geldt niet alleen voor particulieren, maar ook voor zakelijke klanten. Het minimale bedrag dat je terug krijgt is €1,-. Bij een prepaid contract is het minimale bedrag €0,50 en loopt het eveneens met dit bedrag op per dag. De hoogte van de compensatie ligt aan het type abonnement dat je hebt en de kosten die daarbij horen. Je krijgt per dag dat de storing niet is opgelost een 30e deel van je abonnementskosten terug.

Voorbeeld: Je betaalt €45 per maand. 1/30e deel (1 dag op een maand van 30 dagen) is €1,50. Per dag komt er dus €1,50 vergoeding bovenop. Je provider mag ook met extra data of beltegoed compenseren. Dit is echter alleen toegestaan als je daar als klant mee akkoord gaat.

Hoe vraag je de compensatie aan?
Allereerst begin je met contact zoeken met de provider. Hiervoor is vaak een aantal mogelijkheden aangegeven. Denk hierbij aan telefonisch contact, een contact formulier op de site of het sturen van een mail. Als de provider het probleem niet wil oplossen, kan je een stap verder gaan: schrijf een officiële brief. Hierin geef je een datum waarop je een redelijke oplossing wilt. Noem ook de vervolgstappen als de provider geen goede oplossing biedt.

Het is dus geen hele hoge vergoeding, maar je kunt wel jouw abonnementsgeld terug krijgen als je een hele maand geen internet/telefoon/tv hebt gehad. Mocht je er niet uitkomen met de provider help ik je natuurlijk graag.