Let’s talk legal!

Heb je een vraag over algemene voorwaarden of een overeenkomst van opdracht? Wil je weten wat een transitievergoeding nu eigenlijk is?

De kans is groot dat het antwoord op jouw juridische vraag al is te vinden in één van mijn blogs. Regelmatig plaats ik een nieuw artikel over een juridisch onderwerp.

Wil je juridische tips & tricks via de mail ontvangen? Vul hieronder je naam en e-mailadres in, dan houd ik je op de hoogte van nieuwe blogartikelen, wetswijzigingen en juridische video’s.

En geen zorgen, mijn juridische updates zijn geen saaie bedoeling! Je krijgt alle informatie in begrijpelijke taal en leuke video’s!

- Heb ik een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig? Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Als zelfstandige kan dat net wat vervelender uitpakken, dan wanneer je in loondienst bent. Je bent dan immers zelf verantwoordelijk voor schade bij je klanten of in je eigen bedrijf. Daarom zijn er verschillende verzekeringen die je kunt afsluiten, waaronder de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Maar wat is dat? En heb je die echt nodig?
- Wat kost een rechtszaak? Een rechtszaak aanspannen doe je niet zomaar. Vaak is er al een vervelende periode aan vooraf gegaan van ruzie en onbegrip over en weer. Toch is het soms noodzakelijk om de knoop door te laten hakken door een rechter. Maar met welke kosten moet je dan rekening houden? En pas op voor spoofing!
- ZZP en zwanger, waar moet ik rekening mee houden? Je verwacht een kindje en daar komen, naast emotionele momenten, ook praktische zaken bij kijken. Want als zelfstandig ondernemer is er niets automatisch geregeld en dus zul je zelf aan de slag gaan. Want ook als zzp’er heb je recht op zwangerschapsverlof. In deze blog lees je waar je rekening mee moet houden.
- Mag mijn werkgever mijn ziekmelding weigeren? Het is voor jou, als werkgever, natuurlijk erg vervelend wanneer één van je werknemers zich ziek meldt. Zeker in de huidige tijden, waarin personeelstekorten meer een regel dan uitzondering zijn. Daarom is het belangrijk de ‘regels’ voor het ziek melden goed in het arbeidscontract en/of ziekteverzuimreglement te zetten. Maar mag je een ziekmelding van je werknemer weigeren?
- De regels rondom nieuwsbrieven versturen, alles op een rij Als eigenaar van een bedrijf, zul je hoogstwaarschijnlijk ook e-mails versturen naar je klanten. Bijvoorbeeld nieuwsbrieven of aanprijzingen van je nieuwe producten of diensten. Dit kun je doen via een standaard programma als Mailblue. Maar wat zijn de regels met betrekking tot de Europese privacywet, als het gaat om het versturen van nieuwsbrieven? Ik vertel het je in deze blog.
- Update whatsapp: nieuwe privacyfeatures Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig wel het communicatiemedium WhatsApp. Eens in de zoveel tijd wordt er weer een update uitgevoerd, zo ook in de aankomende periode. Door de nieuwe update te installeren, krijg je meer mogelijkheden op het gebied van privacy en kun je verstuurde berichten verwijderen. Wat er verandert lees je in deze blog.
- Mag mijn werkgever mij verplichten een tatoeage te verbergen? Tegenwoordig hebben steeds meer mensen één of meerdere tatoeages. Vaak met een persoonlijke betekenis, soms gewoon omdat het mooi is. Helaas is niet elke werknemer daar even blij mee. De werknemer is immers het visitekaartje van het bedrijf. Maar mag je als werkgever je werknemers verplichten deze te verbergen?
- Nieuwe b2b betaaltermijnen Inmiddels zijn we halverwege het jaar en worden er weer een aantal wetswijzigingen doorgevoerd. Zo verandert onder andere de wettelijk betalingstermijn tussen zakelijke klanten. Dus doe jij zaken met andere grote bedrijven? Bekijk dan even of je je betaaltermijn wil aanpassen. Benieuwd wat er nu verandert? In deze blog leg ik het je uit.
- Wijzigingen arbeidsrecht per 1 augustus 2022 1 augustus 2022 is een belangrijke datum want vanaf dan zullen er wijzigingen plaatsvinden in het arbeidsrecht. De Wet transparantie en voorspelbare arbeidsvoorwaarden wordt dan van kracht. Met het aannemen van deze wet word jij als werkgever verplicht om, aan het begin van de arbeidsrelatie, meer informatie te verstrekken over de arbeidsvoorwaarden, rechten en plichten van je werknemers.
- Is een overeenkomst zonder handtekening toch bindend? Er zijn verschillende manieren om een overeenkomst aan te gaan. Mondeling, telefonisch of schriftelijk. Maar is een overeenkomst zonder handtekening ook echt geldig? Of is het nog mogelijk om daar onderuit te komen? Na het lezen van dit artikel weet je wat er nodig is om vast te stellen of je een bindende overeenkomst aan bent gegaan.