Let’s talk legal!

Heb je een vraag over algemene voorwaarden of een overeenkomst van opdracht? Wil je weten wat een transitievergoeding nu eigenlijk is?

De kans is groot dat het antwoord op jouw juridische vraag al is te vinden in één van mijn blogs. Regelmatig plaats ik een nieuw artikel over een juridisch onderwerp.

Wil je juridische tips & tricks via de mail ontvangen? Vul hieronder je naam en e-mailadres in, dan houd ik je op de hoogte van nieuwe blogartikelen, wetswijzigingen en juridische video’s.

En geen zorgen, mijn juridische updates zijn geen saaie bedoeling! Je krijgt alle informatie in begrijpelijke taal en leuke video’s!

- Een achteraf-betalen-optie bieden, is dat verplicht? Meer omzet halen willen we allemaal toch?! Wanneer je de mogelijkheid biedt achteraf te betalen, bij het doen van een aankoop, kan ervoor zorgen dat dit gebeurt. Je maakt het de klant makkelijk. Daarnaast is er nog een goede reden om deze optie aan te bieden. Wettelijk gezien mag je namelijk van particulieren maar 50% aanbetaling eisen. Ik vertel je hoe het in zijn werk gaat.
- Algemene voorwaarden; de meest gestelde vragen Er zijn een hoop vragen rondom het hebben en gebruiken van algemene voorwaarden. Zijn deze verplicht? En in welke taal moet je dit dan aanleveren? Wanneer overhandig je ze aan de klant en moet je de voorwaarden deponeren?
- Wijziging Handelsregister: vestigingsadres niet meer zichtbaar Als je een bedrijf inschrijft bij de KvK, geef je een vestigings- en privéadres op. Het vestigingsadres is de plek waar je werkzaamheden voor je bedrijf uitvoert, je privéadres is je woonadres. In sommige gevallen zijn deze adressen gelijk, omdat je vanuit huis werkt. Echter is er met ingang van 1 januari 2022 een wetswijziging geweest, of en wat voor effect dit heeft voor jou lees je in deze blog.
- Nieuwe regels cadeaubonnen per januari 2022 Soms weet je niet wat je iemand cadeau moet doen. Dan is een cadeaubon een goede oplossing, want de ontvanger kan zelf iets uitkiezen. Ze hoeven alleen te onthouden dat ze er één hebben en dat deze maar een jaar geldig is. Dat laatste gaat per 1 januari veranderen.
- Een datalek binnen mijn bedrijf; wat en wanneer moet ik iets melden? Binnen je bedrijf probeer je gevoelige informatie en persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen. Dat je dit verplicht bent, vind je terug in de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Toch kan het gebeuren dat je te maken krijgt met een datalek. Het laatste wat je wilt is dan wel dat de persoonsgegevens op straat komen te liggen. Wat doe je in zo’n geval?
- Auteursrecht; hoe zit dat nou? Het zonder toestemming gebruiken van andermans foto’s, video's of teksten kan je een enorme boete opleveren. Soms van wel duizenden euro’s. Dat wil je natuurlijk liever niet. Daarom is het goed te weten welke regels gelden rondom auteursrecht en citaatrecht.
- Nieuwe wetgeving online verkopen Vanaf mei 2022 worden jouw rechten en plichten aangepast op het gebied van informatieplicht, reviews, prijzen, aanbiedingen en andere, zogenaamd gratis, digitale diensten bij de online verkoop van producten en diensten. Ik neem de 6 veranderingen met je door!
- Stoelhuur; is dat iets voor mij? Je wilt een eigen kapsalon of beautysalon beginnen, maar elk pand dat je tegenkomt is eigenlijk te groot. Op dat moment is het goed om eens na te denken of stoelverhuur voor jou de oplossing is. In deze blog vertel ik je alle basics.
- Herroepingsrecht: wat zijn de uitzonderingen? Ondanks dat het niet bij wet geregeld is, heb je bij de meeste winkels de mogelijkheid tot retourneren. Toch zijn er ook uitzonderingen op het herroepingsrecht, waardoor je een product (of dienst) niet kunt retourneren/herroepen. Die uitzonderingen neem ik vandaag met je door.