Hi! Ik ben Esmeralda, de #juristopsneakers

Met Veritas Advies help ik ondernemers met het juridische fundament onder hun bedrijf. Want als de basis goed geregeld is, wordt ondernemen nog veel leuker.

Wetten en regeltjes stoffig en saai? Welnee, niet als je met mij werkt. Mijn juridische kennis zet ik in, om samen met jou te bouwen aan je bedrijf. Ik vind het heerlijk om de weg te vinden in complexe juridische vraagstukken, om jou daarna opheldering te bieden.

In begrijpelijke taal leer ik je wat belangrijk is om te regelen voor jou en je bedrijf. Zodat jij zonder zorgen kunt doen waar jij goed in bent.

Esmeralda

Veritas Advies:
fixes your legal stuff

Onrecht is iets waar ik absoluut niet tegen kan. Als kind leerde ik al vroeg dat gelijk hebben, niet altijd hetzelfde is als gelijk krijgen. Dat is ook precies de reden waarom ik rechten ben gaan studeren. Ik wilde zelf het verschil maken, op mijn eigen manier. En dat is gelukt!

Op sneakers (ik heb wel 30 paar!) en in een casual outfit werk ik voor toffe ondernemers en bedrijven. Met mijn persoonlijke aanpak, creëer ik een oplossing op maat voor jouw juridische vragen. Zodat jij vérder kunt met je bedrijf.

Ik krijg vaak complimenten over mijn werk, maar mijn allergrootste fan is toch Dex, onze Zwitserse witte herder. Als #kantoorbuddy ligt hij vaak aan mijn voeten. Wist je dat hij zelfs zijn eigen Instagram account @dexthewss heeft?

Let’s Talk Legal: welkom op mijn netwerkborrel

Naast rechten en regeltjes hou ik enorm van mensen. Van praten en verbinden en leren van elkaar. Daarom organiseer ik minimaal 4x per jaar een netwerkbijeenkomst met een juridisch sausje. Iedere editie staat een ander onderwerp centraal, waar ik wat over vertel.

Het zijn thema’s die leven bij ondernemers en waar jij in de praktijk direct wat aan hebt. Daarna is er tijd voor een hapje, drankje en het ontmoeten van andere ondernemers. Geen opgeprikt gedoe, maar gewoon een gezellige borrel of een lekkere lunch. Hieruit zijn al heel veel toffe samenwerkingen tussen deelnemers ontstaan.

De eerste Let’s talk Legal staat gepland op 26 juni van 14:00 uur tot 17:00 uur in Almere óf Utrecht. Maar eerst: de Think Legal workshop & high tea in Arnhem!

Tof! Vertel me meer!

Wist je dat…

… je pas een echte #juristopsneakers bent bij minimaal 20 paar? Ik heb er dan ook zeker 30! Een beetje marge is wel prettig…

… ik een book-a-holic ben? Ik hou van lezen maar maak er te weinig tijd voor vrij. Er ligt altijd wel een stapeltje must-reads van ongeveer 10 stuks in de kast.

… pink isn’t just a color, it’s an attitude! Roze is gewoon dé kleur voor mij. Maar een overkill is funest. Gewoon hier een beetje roze, dat maakt het leven zoveel mooier!

… Netflix en ik bij elkaar horen?! Ik ben dol op series en een echte bingewatcher. Politieseries, medische intriges en romantische verhalen: ik kijk het allemaal.

… ik ‘s avonds op de bank bij die ene goede serie graag een wijntje drink? Samen met Tim op de bank, Dex aan onze voeten en een glas rode wijn binnen handbereik. Dat is toch de hemel?! Zit de 5 al in de klok?

Nieuwsgierig naar nog meer Esmeralda?

Neem dan eens een kijkje op mijn blog Jurist op sneakers. Hier schrijf ik over persoonlijke dingen, het ondernemerschap en lifestyle. Ook zet ik daar regelmatig Friends of the Brand in de spotlight. Dat is de kracht van sisterhood: ik geef andere ondernemende vrouwen graag het podium dat ze verdienen.

Wil jij eens vrijblijvend kennismaken met een lekkere kop koffie? Of heb je direct al een juridische vraag?

Neem dan gewoon contact met me op. Welkom bij Veritas Advies.

Stuur me een berichtje

Enkele ervaringen van andere ondernemers

Joy van der Valk

Fotograaf By Joy photography

Ik vond het zo gezellig bij de borrel! Ik heb veel nieuwe mensen mogen leren kennen en de hele dag was goed geregeld. Esmeralda heeft een plan in gedachten voor de dag, maar kijkt ook naar de behoeftes van de groep. Ik heb nu al zin in de volgende!

Corina Evers

Virtual Focus

De events van Esmeralda zijn altijd tot in de puntjes verzorgd. Ze vergeet niets en overal heeft ze over nagedacht. Van de looproute van het station of parkeergarage naar de locatie tot aan het effectief netwerken met elkaar. Hier bedenkt ze altijd een leuke manier voor. Altijd een goede mix van business and pleasure!

Peter Kramer

Ik werd door een vriend geadviseerd om Veritas te benaderen om een niet betaalde rekening van een klant alsnog betaald te krijgen. Door een goede en duidelijke briefwisseling heeft inmiddels de betaling plaats gevonden. Esmeralda, bedankt voor je professionele hulp!

Renee Westerbaan

Coach Your Revolution

De jurist op sneakers is een absolute aanrader om jouw juridische documenten te regelen. Zoals de naam al doet vermoeden levert Esmeralda op een toegankelijke wijze informatie over de juridische kant van jouw bedrijf.

Zelf ben ik helemaal niet thuis in dit vakgebied en krijg ik zelf de kriebels van de kleine lettertjes, regels, e.d. Maar ik maakte letterlijk een vreugdedansje toen ik de documenten uit het starterspakket binnen kreeg. Esmeralda adviseert je over wat belangrijk is voor jouw bedrijf en legt het in begrijpelijke taal uit, zodat je ook zelf weet wat er in jouw eigen kleine letters staat.

Bovendien denkt ze met je mee over hoe je het best om kan gaan met marketing gerelateerde vraagstukken als het gaat om wat wel of niet mag, zodat jij zelf als bedrijf in ieder geval beschermd bent. Je krijgt alle documenten kant-en-klaar aangeleverd waardoor je direct aan de slag kan.

Esmeralda: Bedankt!

K. Vlaardingerbroek

Designstudio Twente

Net als veel andere ZZP’ers probeer ik zo veel mogelijk zelf te doen. Maar met het opstellen van mijn algemene voorwaarden en privacyverklaring liep ik echt vast.

Ik zag er tegenop om een jurist in te schakelen, maar omdat ik het toch goed voor elkaar wilde hebben, heb ik Veritas Advies om hulp gevraagd. Esmeralda heeft me op een vlotte en deskundige manier geholpen om alles netjes voor elkaar te maken. En ook betaalbaar! Achteraf gezien had ik dit veel eerder moeten doen.

Ik ben blij dat het nu geregeld is en dat ik me er niet meer druk om hoef te maken.”

Marlou Minten

Eigenaar Marlou Minten

Esmeralda heeft de algemene voorwaarden die ik al had bekeken en vanuit daar nieuwe algemene voorwaarden opgesteld. Ze waren inmiddels aardig verouderd en pasten niet meer goed bij wat ik doe met mijn bedrijf.

Het contact met Esmeralda verloopt supergoed. Ze reageert snel en luistert naar jouw wensen over wat er in de algemene voorwaarden moet komen te staan.

Je ziet dat dit echt maatwerk is en dat alles op jouw bedrijf wordt afgestemd. Ik ben er superblij mee en kan elke ondernemer aanraden om de juridische documenten door Esmeralda te laten opstellen.

Myrthe van Til

Coach Samen Wijzer

Ik benaderde Esmeralda, omdat ik een stevig juridisch fundament voor mijn praktijk wilde hebben. Bij het opstarten van mijn praktijk heb ik zelf wel de nodige documenten opgesteld, maar het voelde nadat ik sneller groeide dan verwacht, niet voldoende. Zeker niet met de komst van de AVG.

Ik nam bij Esmeralda het starterspakket af en zij verwerkte mijn samenwerkingsovereenkomsten in mijn algemene voorwaarden. Hierdoor hoef ik niet meer voor elke cliënt een overeenkomst op te stellen. Dit scheelt veel tijd en het geeft mij het vertrouwen dat alles naar mijn cliënten toe helder en concreet is.

Dankzij het werk van Esmeralda voel ik mij op juridisch vlak zeker en heb ik niet meer dat stemmetje in mijn hoofd dat zich zo nu en dan afvraagt of het papierwerk dat ik heb voor mijn praktijk afdoende is. Esmeralda bedankt voor je prettige samenwerking!

Wingerien Voortman

Webdesigner Wingerien.com

Voor mijn bedrijf zocht ik een fijn persoon om het juridische gedeelte te verzorgen, door meerdere mensen werd Veritas Advies mij aangeraden.

In een telefoongesprek legde ze uit wat ze van mij nodig had en legde uit welke documenten ze voor mij ging maken en waarom.

Ik hoefde alleen de benodigde informatie door te geven en Esmeralda deed de rest, erg fijn voor een drukke ondernemer dat dit uit handen wordt genomen! De documenten kreeg ik snel en met een heldere uitleg toegestuurd, thanks Esmeralda!

Ashley van der Scheur

Foto- en videograaf AshleyPhotography

Toen ik bezig was met een offerte te maken voor een klant, kwam ik erachter dat ik zelf eigenlijk helemaal geen algemene voorwaarden had vastgelegd voor mijn bedrijf.

Via via kwam ik op de Instagrampagina van Veritas Advies. Al snel werd duidelijk dat zij mij hiermee kon helpen. Meteen een mailtje gestuurd en binnen een paar uur kreeg ik al een mailtje terug. Esmeralda is voor mij aan de slag gegaan met de algemene voorwaarden en voordat ik het wist, stond het al klaar in mijn mail!

Fijn dat het zo snel geregeld kon worden en als ik ooit juridisch advies nodig heb, dan zal ik zeker contact opnemen met Esmeralda!

Patricia Visser

Hormooncoach My Healthy Body

Als beginnende ondernemer hecht ik veel waarde aan een sterk juridisch fundament. Zowel voor de klant als voor mijzelf zijn er heldere en duidelijke afspraken. Met het starterspakket heeft Esmeralda mij goed op weg geholpen met dit fundament.

Na een gezellige intake heb ik mijn wensen met haar besproken en gaf zij mij goede tips. Ik heb mijn samenwerking met Esmeralda als zeer prettig ervaren.

Ik zou de werkwijze en kunde van Esmeralda iedere ondernemer aanraden.

Maar nu jij…

Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal! Is er iets waar ik je mee kan helpen? Waar loop je tegenaan?

Misschien kan ik jou op juridisch gebied of gewoon als mede-ondernemer tips geven.

Deel het met me en wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen.

Stuur me een berichtje

De #juristopsneakers op instagram

@veritasadvies

Wat een tijd geleden al... over 2 maanden is het al weer 3(!) jaar geleden dat Tim en ik naar de notaris gingen om ons samenlevingscontract ❤️ en de koopakte van ons huis 🏠 te ondertekenen. 18 april 2017.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik wilde persé op 18 april naar de notaris want dat was de dag waarop we 4,5 jaar samen waren. ❤️ Een mooie dag om ons samenlevingscontract te tekenen én ons huis 'officieel' te kopen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Inmiddels wonen we al ruim 2,5 jaar samen (09-09-17) en zou ik mij niet meer kunnen voorstellen hoe het zou zijn zonder Tim in ons mooie huis, inmiddels samen met Dex.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Heb jij bij de notaris iets laten vastleggen 'voor het geval dat' of ben je misschien getrouwd? Ik ben benieuwd! ❤️
Ik wil me een paar dagen echt op mijn bedrijf richten. 🌟 Alle focus op werken áán mijn bedrijf, zodat ik daarna weer volop kan werken voor anderen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Samen met Corina van @virtualfocusNL en Dex @dexthewss zit ik tot en met woensdag in een airbnb in de buurt van Alkmaar. 🐺 We gaan hard werken afwisselen met ontspannen aan zee.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik ga een hele batch blogs schrijven voor #juristopsneakers en ik wil mijn eigen juridische fundament weer eens goed onder de loep nemen. 🌟 Ook komt Nadine van @newfotografie ons op de foto zetten.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Een bedrijf dat zich ontwikkelt, past ook haar website regelmatig aan. Het voert updates door en voegt actuele content toe. 📝 Dat de juridische documenten dan ook eens in de zoveel tijd aandacht verdienen, is eigenlijk heel logisch.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Want als je aanbod verandert, heeft dat ook consequenties voor bijvoorbeeld je leveringsvoorwaarden. 📝 Zijn jouw juridische documenten nog up-to-date?
Weet je nog dat ik vorige maand een netwerkborrel organiseerde in Utrecht? 🥂 Wat ontzettend tof was dat! En niet alleen ík vond dat, ook de deelnemers waren super enthousiast.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ✨ "Ik vond het zo gezellig bij de borrel! Ik heb veel nieuwe mensen mogen leren kennen en de hele dag was goed geregeld. Esmeralda heeft een plan in gedachten voor de dag, maar kijkt ook naar de behoeftes van de groep. Ik heb nu al zin in de volgende!"⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ✨ "Esmeralda heeft een hele boel fijne ondernemers bij elkaar gekregen en een heel goed netwerkevent neergezet. Laagdrempelig, iedereen is benaderbaar en de sfeer is informeel. Een enorm gezellige manier om je netwerk te verrijken!"⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ✨ "Wat een gezellige, ontspannen, niet-opgeprikte nieuwjaarsborrel was dit! Leuke mensen ontmoet, interessante gesprekken gevoerd en ook nog wat legal stuff geleerd. Netwerken hoeft dus helemaal niet saai te zijn. Dank je wel, Esmeralda!"⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Wil jij nou ook een keer naar één van mijn netwerkevents? Binnenkort is het weer zo ver. Dan organiseer ik een Workshop Gelaatkunde & High Tea in Arnhem. Ben jij erbij op 12 maart? Scoor je ticket via de link in bio!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📸: @newfotografie
Er was eens een PrinsEs met rode schoentjes. 👠 (Denk hier Eftelingmuziek bij.) Heel lang geleden (wel acht hele jaren) liep ze door het bos, uren en uren achtereen. Maar ze had een doel: de dansschool. Dáár moest ze naartoe.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dus liet ze de wolf die ze tegenkwam, niet uitpraten. 🐺 En had ze geen oog voor de draak op de rots en de kleine mannetjes (een stuk of zeven) die tussen de boomwortels scharrelden.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De PrinsEs wilde dansen op de allermooiste muziek. En dat kon in de dansschool, maar… haar rode schoentjes wilden niet. 👠 Ze weigerden alle dienst. De muziek die gedraaid werd, was bedoeld om sámen op te dansen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gelukkig was daar de 👑 Koning van de Dansschool, die zag dat de PrinsEs alleen was. In een andere hoek had hij PrinsTim zien staan, die eerder op de avond op zijn witte paard was gearriveerd. 🤴🏼 Een match made in heaven! De PrinsEs en PrinsTim keken elkaar aan, zwierden de dansvloer op en elkaars leven in.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Nou ja, de rest is geschiedenis: ze leefden nog lang en gelukkig…⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Vertel me jullie sprookje!
Je tekst voor je website of blog is af. 🖥️ Super fijn, maar nu moet er nog een bijpassende afbeelding bij. Deze trekken immers de aandacht en kunnen potentiële lezers overhalen jouw artikel daadwerkelijk te lezen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ We zijn al snel geneigd een plaatje van Google of Pinterest te plukken. Daar zijn zoveel afbeeldingen te vinden, dat er vast wel eentje past bij jouw onderwerp. 👀 Toch mag dit niet zomaar, want er kan auteursrecht op rusten. Doe je het toch, dan kan je dit een fikse boete opleveren of zelfs een celstraf.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Maar hoe kom je dan aan je foto's? 🖼️ In de nieuwste Let's Talk Legal blog vertel ik je hoe en waar je op een veilige manier aan je foto's komt. Lees je mee? Je vindt de blog in de #linkinbio.
Volgende week is het weer zover! Ik mag weer plaats nemen voor de camera van Nadine van @newfotografie. 📸 Inmiddels is zij mijn vaste fotograaf en shooten we zo'n 3-4 keer per jaar. Wist je al dat ze daar een speciaal abonnement voor heeft?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik vond de eerste shoot best wel spannend, maar Nadine wist mij meteen aan het lachen te krijgen en ik was direct op mijn gemak. En als je op je gemak bent, dan krijg je dus dit soort mega toffe foto's. 📸 Ik ben er iedere dag nog superblij mee en een aantal foto's van deze shoot en van de shoot samen met Dex vind je ook op de vernieuwde website.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Maar.. volgende week dus! Een shoot samen met Corina van @virtualfocusnl. Voor haar een eerste échte shoot, voor mij een wat minder business-like-shoot. Ik wil wat lossere ik-ben-niet-aan-het-werk foto's. 📸 Boekje lezen op bed en aan tafel met een lekkere kop koffie (of thee). Gewoon wat casual foto's voor hier op Instagram. Én natuurlijk close-ups van m'n nieuwe sneakers.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Nu ben ik wel benieuwd, hoe vaak heb jij een fotoshoot voor een nieuwe beeldbank?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📸: @newfotografie
Think Legal Workshop & High Tea | 12 maart 2020 | Arnhem

Een gezicht zegt meer dan 1000 woorden.

Laat gelaatkunde werken voor je business en leer wat een ander jou zonder woorden vertelt. Dit wordt een hele bijzondere middag! Met je ogen, mond, neus en oren vertel je meer dan je denkt.
Je geeft allerlei informatie over je talenten, je persoonlijkheid en je eigenschappen. Enorm waardevolle info! Want andersom geldt dat natuurlijk ook. 

Geef je op en geniet na de Workshop Gelaatkunde van een uitgebreide High Tea.

Kun je niet aanwezig zijn bij dit evenement maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van volgende events? Meld je dan aan voor de Let's talk Legal Event Updates!

Tof! Vertel me meer!