NewFotografie 20200710 062 - Veritas Advies
NewFotografie 20200710 020 - Veritas Advies

Week van de Rechtspraak!

Van 21 tot en met 25 september is het de week van de Rechtspraak. Veel rechtbanken en gerechtshoven laten in deze week de verborgen kant van het recht zien.

Voorheen konden bezoekers bijvoorbeeld rollenspellen van zaken bijwonen, waar normaal gesproken geen publiek bij aanwezig is. Ook gaan rechters in debat met vragen over de rechtspraak. Tijdens deze activiteiten is er ruimte om vragen te stellen over het vak.

Week van de Rechtspraak 2020
Door de pandemie zullen er een aantal dingen anders gedaan worden. Het gehele programma vind je hier. Zo kun je elke dag een podcast luisteren of een Facebook live sessie volgen. En op 23 september om 10:00 uur is er een webinar over digitale ontwikkelingen en tips rondom niet-professionele bewindvoering. Hiervoor moet je je aanmelden.

Mijn diensten
Natuurlijk kan ik je ook helpen bij het regelen van een goed juridisch fundament. Ik leg je precies uit welke documenten je nodig hebt, passend bij jouw bedrijf. En dat allemaal op een leuke manier!

Algemene voorwaarden
Dit is de basis van elk bedrijf, de kleine lettertjes. In je algemene voorwaarden vertel je onder welke voorwaarden je je producten of diensten levert. Hierbij komen zaken als levering, betaling, garantie en aansprakelijkheid kijken. Iedere branche heeft zijn eigen kenmerkende voorwaarden. Het hebben van algemene voorwaarden is niet wettelijk verplicht, maar kan een hoop gedoe voorkomen. Het is een document waarop je kunt terugvallen als er twijfel of onenigheid ontstaat.

Incassotraject
Wanneer een klant nalaat om te betalen, na het leveren van je dienst, wordt het tijd om in actie te komen. Een incassotraject is niet leuk, maar soms wel noodzakelijk. Door mij als jurist in te schakelen maak je meer indruk en heb jij je handen vrij voor andere opdrachten. Ik neem de zorg voor de afhandeling op me. De gemaakte kosten voor dit traject kunnen, afhankelijk van de situatie en gemaakte afspraken, verhaald worden op de debiteur. Daardoor kost het jou dus niets!

Auteursrecht
Dit is ook een onderwerp waar vaak onduidelijkheid over ontstaat. Want welke rechten en plichten heb je omtrent het gebruik van teksten van anderen? En hoe verwerk je dit in een eventuele arbeidsovereenkomst? Het is belangrijk afspraken te maken over het auteursrecht. Maak je geen afspraken, dan is de opdrachtnemer degene die de rechten krijgt. Ditzelfde geldt voor uitvindingen. Ik duik er graag in om te kijken hoe het in jouw situatie is.

Ik help je graag op weg met een van deze of vele andere onderwerpen!

Gratis Legal sessie
Per maand selecteer ik een aantal ondernemers voor een gratis Legal sessie van een half uur. Hiervoor vul je een korte vragenlijst in. Of je nou geselecteerd bent of niet, ik neem sowieso contact met je op. Tijdens deze sessie kijken we naar jouw juridische basis en bijbehorende documenten. Ook krijg je tips waarmee je direct aan de slag kunt.

E-book
Wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je ook gratis mijn e-book. Hierin deel ik waarom een goed juridisch fundament zo belangrijk is voor je bedrijf.

Daarnaast deel ik elke 2 weken Legal Talk met juridisch nieuws, tips, mijn ondernemersreis en nieuwe evenementen. Bijvoorbeeld over het goed regelen van betalingen en het goed ingedekt zijn tijdens een samenwerking.

Kan ik jou ergens mee helpen?