Esmeralda 06 - Veritas Advies
blog privacyverklaring veritas advies 1024x681 1 - Veritas Advies

Update WhatsApp: nieuwe privacyfeatures

Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig wel het communicatiemedium WhatsApp. Eens in de zoveel tijd wordt er weer een update uitgevoerd, zo ook in de aankomende periode.

Door de nieuwe update te installeren, krijg je meer mogelijkheden op het gebied van privacy en kun je verstuurde berichten verwijderen.

Wat er verandert lees je in deze blog.

Online status
Momenteel heb je al vele mogelijkheden rondom het weergeven van je online- en laatst gezien status. Zo heb je de blauwe vinkjes, die weergeven of het bericht is aangekomen en gelezen.

Als je niets verandert aan de instellingen, ziet de andere persoon of je online bent of wanneer je online geweest bent. Verander je wel wat, dan kun je ook het “laatst gezien” uitzetten, waardoor de ander het alleen ziet als je daadwerkelijk online bent. Overigens betekent deze aanpassing ook dat je van de ander ook niet (meer) ziet wanneer die voor het laatst online is geweest. Wanneer je een berichtje ongelezen laat staan en de “laatst gezien” functie hebt uitgezet, wordt de druk lager om gelijk te moeten reageren.

Met de nieuwe update wordt het nog veel makkelijker. Je kunt dan namelijk ook uitzetten dat mensen kunnen zien of je “nu online” bent. Je kunt er ook voor kiezen om dit voor specifieke mensen te verbergen of de online status alleen je contactpersonen te tonen.

Verzonden berichten verwijderen
Niets is zo vervelend als een bericht verzenden waar een (typ) fout in zit of een berichtje naar de verkeerde contactpersoon versturen. Dat kan tot heel vervelende situaties leiden en je hebt het niet altijd direct door. Op dit moment kun je binnen een uur het berichtje nog verwijderen. Zo hoeft de ontvanger het berichtje of de fout niet te zien en blijft de privacy en professionaliteit gewaarborgd.

Een uur is natuurlijk niet zo heel lang. Daarom wordt er met de nieuwe update een mogelijkheid geboden om dit twee dagen te kunnen doen. Hiervoor is het wel zo dat je allbei de nieuwe update al uitgevoerd moet hebben.

Groepen verlaten
Iedereen kent ze wel, groepsgesprekken. Ze zijn handig als je iets met meerdere mensen wilt overleggen, maar het kan ook heel vervelend werken. Je krijgt een constante stroom aan berichten binnen, waardoor je afgeleid wordt en het overzicht kwijtraakt. Daarom wordt het mogelijk om een groepsgesprek te verlaten, waarbij niet iedere deelnemer, maar alleen de beheerder een melding krijgt. Zo hoef je je niet (meer) te schamen als je stilletjes het gesprek verlaat 😉

Screenshots
Sinds kort kunnen we foto’s of filmpjes éénmalig zichtbaar maken. Maar wie zegt dat de ontvanger geen screenshot maakt? Er is natuurlijk een reden dat je het beeld maar éénmaal zichtbaar wilt hebben en een screenshot is dan onwenselijk. Daarom wordt het met de update onmogelijk om dit nog te doen.

Wat mij betreft hele fijne privacy updates!