Juridische documenten en contracten opstellen

Meer duidelijkheid in het zakendoen

Wil jij ook het liefst zoveel mogelijk problemen en ellende voorkomen? Dan doe je er goed aan om jouw documenten juridisch waterdicht vast te laten leggen. Door documenten op te stellen waarin wettelijke afspraken worden bepaald, geeft je dit een grotere garantie dat jouw samenwerking met jouw klanten, leveranciers en medewerkers soepeler verloopt. Wie staat er wanneer in zijn recht, wat moet er gewaarborgd worden en wat is er nodig om wijzigingen door te voeren? Het kan immers allemaal maar duidelijk zijn. Door een juridisch document op te stellen, word je verplicht om over bepaalde zaken goed na te denken. Duidelijkheid, daar houd ik van en graag zet ik het voor jou in een rechtsgeldig waterdicht document!

Juridische documenten

Een juridisch document is een document met een wettelijke bepalingen en afspraken om voor de betrokken partijen het zakendoen duidelijker en uiteindelijk ook eenvoudiger te maken. Er zijn vele verschillende juridische documenten die in steeds weer andere situaties gebruikt worden. Met een juridisch document bescherm je jouw bedrijf optimaal en dat werkt wel zo prettig. Echter, een document goed opstellen is niet zo eenvoudig. Je dient met vele zaken rekening te houden en dan komen daar uiteraard ook nog de eisen van de wet aan te pas. Heel logisch dan ook om een juridisch adviesbureau als Veritas Advies in de armen te nemen. Ik stel graag het juiste document op, geheel passend bij jouw situatie!

Voorbeelden juridische documenten

Door afspraken vast te leggen, kun je vaak de meeste problemen voorkomen. Niemand zit immers te wachten op juridische geschillen. Met een volledig waterdicht juridisch document, ga je conflicten uit de weg en sta je wettelijk sterker.

Voorbeelden van juridische documenten die veel gebruikt worden, zijn de algemene voorwaarden, een privacyverklaring, de AVG, een arbeidsovereenkomst, een vaststellingsovereenkomst (ook wel bekend als een beëindigingsovereenkomst), een overeenkomst van opdracht (ook wel een freelance-overeenkomst genoemd), een samenwerkingsovereenkomst, een verkoopovereenkomst, een koopovereenkomst of een huurovereenkomst. Uiteraard zijn dit nog maar enkele van de vele juridische documenten die je op kunt laten stellen.

Wil jij ook een juridisch geschil voorkomen? Ik sta jou als jurist graag bij. Ik stel je juridische documenten volledig op en houd uiteraard rekening met de laatste wetgeving. Ook controleer of update ik graag jouw bestaande documenten. Samen staan we immers sterker!

Juridisch document nodig?

Juridisch contract

In een juridisch document worden vaak afspraken en voorwaarden vastgelegd. Aan de hand van een contract gaan de partijen akkoord (of juist niet akkoord) met de afspraken zoals deze in het juridische document vermeld staan. Vaak is een contract een combinatie van de juridische documenten en de persoonlijke gegevens van alle betrokken partijen, inclusief een handtekening.

Enkele contracten die je regelmatig voorbij ziet komen, zijn de modelovereenkomst (bijvoorbeeld voor zzp’ers), het arbeidscontract, een licentieovereenkomst, een huurovereenkomst of een koopcontract.

Het maakt niet uit welk juridisch document of wel contract je wilt opstellen, je wilt er in ieder geval zeker van zijn dat het goed gebeurd, duidelijkheid schept én vooral waterdicht is. Schakel dan ook een ervaren jurist in. Ik ga graag met jou in gesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Kijkend naar jouw situatie zorg ik voor op maat opgestelde juridische documenten en contracten, persoonlijk met jou afgestemd.

Let’s chat and get some things done!