Incassowerkzaamheden

Help mijn klant heeft niet betaald!

Je wilt er niet aan denken, maar het kan zo maar gebeuren dat jouw facturen niet op tijd of zelfs helemaal niet betaald worden. Als jouw debiteur zijn afspraken niet nakomt, dan kun jij als ondernemer stappen zetten en het incassotraject ingaan om zo hopelijk uiteindelijk toch je facturen betaald te krijgen. Voordat er daadwerkelijk gesproken wordt over een deurwaarder en dagvaarding, zijn er andere mogelijkheden om je geld te innen. Deze incassowerkzaamheden wil je goed aanpakken. Graag pluis ik met jou alles uit, zodat we het allemaal op een rijtje hebben. Letterlijk én figuurlijk!

Debiteurenbeheer

Jij hebt een dienst of product geleverd en vervolgens verstuur jij daarvoor een factuur naar jouw debiteur. Jij hebt netjes gehandeld, maar dat wil niet zeggen dat jouw klant zich ook keurig aan de afspraken houdt en deze nakomt. Helaas heb je goed debiteurenbeheer niet altijd zelf in de hand en kun je soms niet voorkomen dat klanten niet op tijd of zelfs helemaal niet betalen. Hierdoor kun ook jij vervolgens weer in de (financiële) problemen komen en dat wil je voorkomen. Het incasseren van onbetaald gebleven facturen kost veel tijd. Tijd die jij daar niet aan wilt besteden, maar tijd die ik juist graag hiervoor voor jou vrijmaak!

Incassotraject starten?

Het incassotraject

Heb jij een factuur verstuurd naar jouw klant voor de door jou geleverde diensten of producten, dan ga je ervan uit dat jouw debiteur zoals afgesproken op tijd zijn factuur voldoet. Mocht jouw klant echter niet betalen, dan kun je gefrustreerd achter je geld aan blijven gaan, maar op een gegeven moment is de grens bereikt. Wil je de volgende stap zetten en meer indruk maken, dan is het aan te raden om een juridisch adviesbureau als Veritas Advies in te schakelen om samen het incassotraject te starten. Ik bijt mij graag in jouw debiteur vast!

Zodra ik van jouw factuur op de hoogte ben en wij hebben samen goed overleg gehad, dan schrijf ik jouw debiteur aan. Na het versturen van betalingsherinneringen en schriftelijke aanmaningen per post en e-mail, hopen we natuurlijk dat we een oplossing kunnen vinden en bijvoorbeeld een betalingsregeling kunnen treffen tussen jou en jouw debiteur. Indien het geval, dan kan ik deze overeengekomen betalingsregeling voor je bewaken.

Mocht een aanmaning of sommatie niet voldoende zijn om tot een redelijke betalingsregeling te komen, dan kan ik je ook helpen met het inschakelen van een deurwaarder en het opstellen van een dagvaarding.

Incassokosten

De kosten die de incassowerkzaamheden met zich meebrengen, noemen we ook wel de buitengerechtelijke incassokosten. Deze incassokosten kunnen verhaald worden op de debiteur en daardoor zijn er in de meeste gevallen geen kosten voor jou, zodat jij je daar niet ook nog eens druk over hoeft te maken. Dus twijfel niet en neem contact met mij op, zodat we snel kunnen innen.

Zaken doen zonder zorgen

Wil jij ook zorgeloos ondernemen? Je geen zorgen hoeven te maken over onbetaalde facturen?
Eenvoudig een incassotraject starten? Dat kan!

Ik neem de zorgen over onbetaalde facturen graag op mij met de Veritas alles-in-1 pakketten.
Ik sta dan 1, 3 of 5 uur per maand aan je zij om te zorgen dat die facturen betaald worden!

Onbetaalde facturen?
Kom in actie!

Jouw facturen worden te laat of niet betaald? Blijf hier niet langer achteraan vangen en wacht niet te lang met het ondernemen van actie, want jouw debiteur kan ook zomaar failliet raken of in de schuldsanering terecht komen. Ik kom graag met jou in actie en ga achter jouw verdiende geld aan. Ik ken de regels en wetten zoals dat een goede jurist betaamt en kijk met jou naar de mogelijkheden.

Let’s get together and get things fixed!

Ook indien je zelf een aanmaning of sommatie ontvangt, is het zeker belangrijk dat je deze beantwoordt. Wellicht ben je het niet eens met de rekening of kun je de rekening niet betalen. Het is altijd belangrijk dat je hier duidelijk over communiceert. Ook hierin adviseer ik jou graag!